Zandhoveninternational.be

Twente, wat

moet je er

gezien hebben?

Twente ligt in Overijssel en is een ontzettend mooie landstreek. Twente ligt aan de grens met de Achterhoek. Wanneer je naar Twente gaat weet je in elk geval dat het heel erg veel te bieden heeft zoals historische steden, musea maar ook een prachtige natuur.

De mooiste

bezienswaardigheden in Twente

Als je naar een stukje Nederland wilt gaan waar je veel te zien hebt moet je echt in Twente zijn. Je zult je geen dag gaan vervelen. Een aantal bezienswaardigheden moet je zeker weten:

Het rijksmuseum

in Twente

Het rijksmuseum Twente werd in 1929 gebouwd en heeft al heel veel exposities tentoongesteld. In tweeduizend is een deel van het Museum beschadigd geraakt door de vuurwerkramp waardoor ze pas weer in tweeduizenden twee los konden. Tegenwoordig kan je er oude, moderne en hedendaagse kunst bewonderen. Er kunnen tien tentoonstellingen tegelijk geprogrammeerd worden. Er kan genoten worden van een hapje en drankje in het museumcafé wat ook een binnentuin heeft.

Kasteel Warmelo

In Diepenheim vind je dit prachtige kasteel wat eerst een groot landhuis was maar omdat het een groot toeristisch attractie werd is het een kasteel genoemd. Het heeft verschillende tuinen en een gracht rondom het kasteel.

Het zoutmuseum

Het zoutmuseum vind je in Delden. Hier leer je alles over de zoutwinning die in Boekelo voor jarenlang plaatsgevonden heeft. De gehele zoutwinning wordt uitgelegd. Dit gebeurt door middel van een tour. Je hebt de keuze uit een audiotour of een tour met een deskundige. Kinderen leren spelenderwijs met interactieve elementen.

Landgoed Twickel

Het landgoed Twickel ligt in Ambt Delden. Op het landgoed vind je een historisch kasteel, een grote kasteeltuin en verschillende historische boerderijen. Het landgoed is alleen in de zomer te bezoeken. Er woont nog steeds iemand op het Landgoed. Tijdens een rondleiding krijg je de hoogtepunten van het Landgoed te zien, ook de tuinen van het landgoed zijn de moeite waard om te bekijken.